Bavariaklubben Hjemmeside
Forum Home Forum Home > På tur > Havner og turer
  Aktive innlegg Aktive innlegg RSS Feed - Bavariaklubben under fjerne himmelstrøk
  FAQ FAQ  Søk i Forum   Events   Registrer deg Registrer deg  Logg inn Logg inn

Bavariaklubben under fjerne himmelstrøk

 Svar Svar
Forfatter
Melding
administrator View Drop Down
Admin Group
Admin Group


Medlem siden: 01 October 2003
Sted: Oslo
Points: 172
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat administrator Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Innlegg: Bavariaklubben under fjerne himmelstrøk
    Postet: 17 March 2007 den 16:18

Bavariaklubben har lagt igjen sitt kjennetegn i Buenos Aires og på Kapp Horn.

Heidi og Eivind, som er på laaang seiltur i sin Bavaria 42AC 1999 model, avla i november sist år Yacht Club Puerto Madero i Buenos Aires et besøk. I den trivelige og hyggelige atmosfæren som råder i klubben, var det hyggelig å kunne legge igjen et visittkortet fra Bavariaklubben. Om du tilfeldigvis seiler forbi i de farvann, bør du ta en tur innom YCPM’s lokaler, og slå av en prat med Willie, klubbens daglige leder.

I januar i år ble også fyret på Kapp Horn begunstiget med Bavariaklubbens tilstedeværelse. 8. januar ble Bavariaklubbens vimpel høytidelig overrukket til fyrvokteren, som senere plasserte den i den fasjonable forsamling av vimpler representert på fyret på verdens sydligste kapp.

Heidi og Eivind og båten ”Empire” befinner seg nå i mars på vei nordover gjennom Chiles kanaler og fjorder. Naturen minner om Nord Norge og Vestlandet, med fantastiske fjell og fjorder. Ofte kan vi se en isbre stikke armen ned i enden av fjorden, med små isbiter som flyter rundt i de nærmeste vannmassene. Av og til kan vi høre at breen brummer, når den flytter seg på fjellet der den ligger.

Dessverre ble det ingen tur til hverken Sør Georgia eller Antarktis. Førstnevnte utgikk da tettingen rundt rorstammen ikke lenger holdt tett. Antarktis utgikk da vi senere oppdaget at vi hadde så stor slitasje på rorlagrene, at roret laget bankelyder når det beveget seg frem og tilbake.

Nytter ikke å gråte over spilt melk og slitte rorlagre. Deler får vi tak i etter hvert, slik at vi forhåpentligvis kan møte Stillehavet med friske rorlagre. Foreløpig utgjør innenskjærs seilas ingen større fare for hverken rorstamme eller lagre. Men i Sørishavet hadde vi ikke hatt noe å gjøre med den nevnte slitasjen.

Har du behov for tips eller lurer på hvordan vi har det, står du fritt til å ta kontakt på empire@sailboat.no . Ikke forvent umiddelbart svar. Internettforbindelse er ikke noe som finnes rundt enhver øy i disse farvann. I tillegg har vi også litt annet å tenke på når vi først er i siviliserte strøk. Men svar kommer…

Mer om turen finner du på www.sailboat.no/empire .

 

Kos dere der hjemme nå som sommeren snart står for døren.

Kaptein Eivind overrekker vimpler til ”Kapteinen” i Yacht Club Puerto Madero, som senere ble hengt opp i klubbens lokaler

Til Toppen
 Svar Svar
  Share Topic   

Gå til Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.