Bavariaklubben Hjemmeside
Forum Home Forum Home > På tur > Havner og turer
  Aktive innlegg Aktive innlegg RSS Feed - En hilsen fra S/Y Empire i Sør Atlanteren
  FAQ FAQ  Søk i Forum   Events   Registrer deg Registrer deg  Logg inn Logg inn

En hilsen fra S/Y Empire i Sør Atlanteren

 Svar Svar
Forfatter
Melding
administrator View Drop Down
Admin Group
Admin Group


Medlem siden: 01 October 2003
Sted: Oslo
Points: 172
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat administrator Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Innlegg: En hilsen fra S/Y Empire i Sør Atlanteren
    Postet: 10 October 2006 den 11:22

En liten hilsen til Bavariaklubben fra S/Y Empire i det Sørlige Atlanterhavet

Hei !

 

Vi er nå underveis fra Rio (de Janeiro, Brasil) med kurs for Buenos Aires. Vi er underveis for 5 døgnet, og regner med å ankomme Argentina i løpet av 3-4 dager. Distansen blir på rundt 1200nm.


Vi koser oss fortsatt på tur. Vi har blitt nødt til å finne frem både dyner, fleece og seilerklær. Nå holder det ikke
med bare shorts lenger. Underveis på turen fra Rio på 23 grader sør, til hit vi er nå på 33 grader sør, har vanntemperaturen sunket fra 23 grader til 14 grader Celsius. Luften har også blitt merkbart skarpere. Og kjøligere skal det bli.


I slutten av november mønstrer tre svenske kompiser på i Mar del Plata, og kursen settes mot Sør Georgia. I januar er planen å kaste loss fra Usuhaia i Chile, med kurs for Antarktis. Begge deler med forbehold om at været tillater det. Det vil tiden vise.


Før vi kaster loss mot Sør Georgia i slutten av november, får vi besøk av både Heidi’s foreldre, og et par andre kompiser og venninner hjemmefra. I denne perioden regner vi med å seile rundt i Rio de la Plata, mellom Uruguayog Argentina.


Når dette skrives er det natt. Hvis vi går frem på baugen og titter ned i sjøen, ser det ut som om vi seiler på et teppe av delfiner. Titter vi akterover fra cockpit ser vi enda flere delfiner, og morilden lyser dem opp så sterkt at vi nesten må ta solbriller på.

 

Mer om turen med bilder og historier kan dere lese på våre hjemmesider – www.sailboat.no/empire

 

Kos dere hjemme med høst og båtopplag, og vinter med skigåing og snø. Vi på den sørlige halvkulen gleder oss over at solen kommer nesten 2 grader lenger syd hver uke. Her blir det etter hvert sommer, selv om temperaturene ikke kommer opp i norske sommertemperaturer når vi i kommer til området rundt Sør Georgia eller Antarktis rundt midtsommer.

 

So long

 

Seilerhilsen fra

 

Eivind

 

Satelitt tlf.: +88 162 143 7797

Mob.: +47 908 44 063

eivind@sailboat.no  

www.sailboat.no/empire    

Til Toppen
 Svar Svar
  Share Topic   

Gå til Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.