Bavariaklubben Hjemmeside
Forum Home Forum Home > Regatta > Regatta arrangementer
  Aktive innlegg Aktive innlegg RSS Feed - Plasttrukne rekkewire
  FAQ FAQ  Søk i Forum   Events   Registrer deg Registrer deg  Logg inn Logg inn

Plasttrukne rekkewire

 Svar Svar
Forfatter
Melding
Phantomas View Drop Down
Medlem
Medlem


Medlem siden: 15 April 2009
Sted: Oslo
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Phantomas Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Innlegg: Plasttrukne rekkewire
    Postet: 05 June 2009 den 15:58

Vi har fått tilbakemeldinger fra noen medlemmer om at de har bli ilagt tidsstraff ved å seile med plasttrukne rekkewire. Dette leveres standard på Bavaria-båtene og har tydeligvis hatt dispensasjon i forhold til kappseiling. Nå ser det ut til at denne dispensasjonen er utløpt og at båtene med plasttrukne rekkewire blir straffet.

Bavariaklubben sjekker dette nå ut med Sikkerhetskomitéen i NSF for å få en tilbakemelding på saken. Vi kommer derfor tilbake med mer informasjon når vi får klarhet i saken.

Grunnen til at plasttrukne rekkewire ikke er å foretrekke er at man ikke kan sjekke korrosjon og brudd, og dermed løper en sikkerhetsrisiko hvis rekkewire'n blir belastet.

Løsningen er å fjerne plasten - noe som enkelt kan gjøres med en tapetkniv e.l. hvor man skjærer langs plasten. Så er det bare å dra plasten av wire'n. Jeg har gjort dette selv som en del av sikkerhetskategori 2 godkjennelse. Jeg fant et brudd på wire'n og er selvfølgelig glad jeg sjekket. Det er også viktig å vite at wire'ne skal festes med tau i aktre ende for å kunne kutte den ved f.eks. mann over bord. Dette tauet skal byttes hvert år.

Trenger man nye rekkewire, så selges godkjente og ferdige løsninger på de fleste båtbutikker.

Beste hilsener, Lars

 

Beste hilsener,
Lars J. Sørbo
Til Toppen
Phantomas View Drop Down
Medlem
Medlem


Medlem siden: 15 April 2009
Sted: Oslo
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Phantomas Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 06 June 2009 den 22:55

Vi har nå fått svar fra NSF angående plasttrukne rekkewire og kan meddele at ingen blir straffet for å seile med dette i årets Færderseilas.

Rådet om å fjerne plasten for å kunne sjekke korrosjon og brudd gjelder og for neste år vil regelen bli håndhevet av NSF. Derfor - vær proaktiv og gjør noe med dette nå. Det er en liten jobb som kan gi uttelling hvis noe skjer. Sikkerheten først!

 

Beste hilsener,
Lars J. Sørbo
Til Toppen
 Svar Svar
  Share Topic   

Gå til Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.