Bavariaklubben Hjemmeside
Forum Home Forum Home > Styret (hele landet) og lokal avdelinger > Kommentarer og innspill til hjemmesider og forum
  Aktive innlegg Aktive innlegg RSS Feed - Gummibåt/ribb?
  FAQ FAQ  Søk i Forum   Events   Registrer deg Registrer deg  Logg inn Logg inn

Gummibåt/ribb?

 Svar Svar
Forfatter
Melding
Harefrøken View Drop Down
Medlem
Medlem


Medlem siden: 16 January 2014
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Harefrøken Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Innlegg: Gummibåt/ribb?
    Postet: 16 January 2014 den 21:59
Vi er førstegangs-eiere av seilbåt, en nydelig 2014 Bavaria Cruiser 37. Vi må jo ha en gummibåt, men er usikker på hvilken type vi skal velge. Hvor er det mest hensiktsmessig å oppbevare båten, ombord eller hengende etter? Hva anbefaler dere?
Til Toppen
Kappa View Drop Down
Medlem
Medlem


Medlem siden: 28 December 2009
Points: 120
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Kappa Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 17 January 2014 den 18:01
Jeg har en Aquaquick 320 RIB med 15 hk Yamaha (2 takter) til salgs. Har hatt den på slep med motor påmontert i noen år. Slepetauet er festet på hver sin side av baugen i hanefot. Nå skal båt og motor selges fordi den brukes så lite. (Barna er nemlig blitt store). Si fra hvis du vil kjøpe.

Jeg har hatt båt med motor på slep over Skagerak noen ganger, og den har ligget støtt - selv i grov sjø med brytende bølger fra siden. Bensintanken har jeg hatt liggende forut mot baugen. Dette gir en fin balanse og skroget planer når farten er over 5 knop. I store bølger bakfra må man hale litt inn på slepetauet så man unngår napping, altså at gummibåten innhenter og støter i akterspeilet når fartsforkjellen mellom jolle og seilbåt blir stor.

På slep bremser den nok litt på farten, men neppe mere en 0.5 knop eller mindre.

Det er viktig å ta ut lensepluggen i gummibåtens akterspeil når man er underveis, ikke minst i regn eller når det er mye sjøgang. Hvis ikke fylles det vann, og slepet blir tungt.
Til Toppen
Harefrøken View Drop Down
Medlem
Medlem


Medlem siden: 16 January 2014
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Harefrøken Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 19 January 2014 den 10:36
Dette kan være interessant, siden vi har barnebarn som ønsker litt mer fart og lek på sjøen i ferien. Hvor i landet bor du? Kan du sende flere opplysninger om ribben, som pris, alder, etc. Ta gjerne kontakt på Mail: Knut.paulsberg@flebu.com eller tlf. 90 19 81 23.
Til Toppen
 Svar Svar
  Share Topic   

Gå til Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.