Bavariaklubben Hjemmeside
Forum Home Forum Home > På tur > Havner og turer
  Aktive innlegg Aktive innlegg RSS Feed - Middelhavet-Atlanteren
  FAQ FAQ  Søk i Forum   Events   Registrer deg Registrer deg  Logg inn Logg inn

Middelhavet-Atlanteren

 Svar Svar
Forfatter
Melding
Trond View Drop Down
Medlem
Medlem
Avatar

Medlem siden: 18 January 2006
Sted: Aust Agder
Points: 281
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Trond Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Innlegg: Middelhavet-Atlanteren
    Postet: 06 December 2007 den 10:07

Hei,

Har lyst til å fortele litt om seiling i overnevnte områder, etter å ha vært igjennom Gibraltar med 2 forskjellige båter, med 2 forskjellige navigasjonsutstyr. I mai gikk jeg igjennom Gibraltar mot trafikken(Nord) og Østover med en 44f. Da hadde jeg en AIS motaker som gjorde stressnivået til 0.

Nå gikk jeg med en 42f vestover og krysset sørover uten radar og AIS motaker. Og det var faktisk like enkelt, når en ikke hadde det. Men en god kikkert var et must, slik at en fikk sett lanternene i god tid.

Jeg skriver inn dette fordi jeg vet mange står for tur å ta samme turen. Det er ikke nødvendig å ta store kostnader på masse duppeditter?

Fra Malaga i november til Gibraltar (engelsk side) var planke kjøring, temperaturen var fra kald til mye varmere. Anbefaler å ankre opp nord for flyplassen, bak moloen på Spansk side. Ulempen var at det kostet 5 euro for dinghyen, ellers ble den robbet. På engelsk side kostet det ca 25 euro døgnet på engelsk side, for seilbåten. Både den engelske og spanske siden hadde mye å by på, og er absolutt værdt å se. Spanskebyen minnet mye om Azorene (Ponta Delgada).

Ut fra Gibraltar møter en som regel motvind, båten jeg seilte hadde rulle genoa og rulle storseil. det var bare å reve ned og flate ut seilene. Det kunne blåse fra 8-32 kn vind når en rundet NW Afrika. Dønningene var fra 4-6m. Med bølger som har oppstått av den vinden som var i tidsrommet, 0,5-1,5m sammen med dønningene.

Kursen vår var Gran Canaria. Det var mye av Maroccanske trålere langs kysten. Og dem kunne bli ganske nærgående, slik at du fikk dem på noen båtlengder på begge sidene. Da var det bare å starte motoren i tilleg å skjære vekk fra dem.

Pga torden vær i 2 døgn, det var masse vindskifte og masse regn i dette. Så vi valgte å gå inn til Jorf Lasfar i Marocco, for å vente på været. Det gikk veldig greit å komme inn, var en komersiel ro-ro anlegg. Custom møtte oss ved brygga og anviste plass, samt Capitan. Fikk beskjed at fotografering ikke var tillatt. fant roen der, men var ca 2,2m tidevann, obs???

Custom var til dels plagsom, kom ombord igjen kl 02:00 på natten og 2 ganger til senere. De det kunne fortelle var at sigaretter, wisky og porno var dem ut etter. Men i virkiligheten tagg dem av oss sigaretter, sjokolade og elektriske duppeditter for la oss være i fred. Til og med lesebrillene og skoene mine gikk til bestikkelse av disse folkene. Kjøp ikke diesel og mat der før pris er avtalt, ellers blir litersprisen på disel 3,5 euro literen. Det samme skjedde med matvarer og drikke (cola).

Alle var ikke slik, en taubåtskipper forbarma seg over oss, og var lei seg over oppførselen. Han hadde seilt ut i verden tidligere. Han skaffet oss masse maisbrød og vi ville betale for dette, men nei. Ikke en gang bytte med noe annet. Så erfaringen med Marocco kan være veldig forskjellig, men verdt en tur innom likevel, for opplevelsens skyld. Ta med sigaretter for bestikkelse,det er det alle spør om. Sjefen sjøl, Capitan var redelig, han hjalp til med å skaffe værmelding etc. Og han skulle heller ikke ha noen bestikkelser. Det var folkene under han.

Ut fra Jorf Lasfar var det veldig greit, ble kystnært ca 45nm før kursen skar over til Spanske øyene. Vinden hadde snudd til NW og N. Da var det å seile med genoaen sprid opp i lo. Stopper giringen på båten med å rulle ut og inn storseilet til riktig seilføring ble funnet. Med vind bakfra i 32kn var dette seiling på skinner både om natten som dag. Ble det for heftig på natten vr det bare å rulle litt inn på genoaen også, med spinnakerbommen på.

Las Palmas er muligens den rimligste havnen på Gran canaria, men vi fant en ankringsplass i Arguenguin, gratis. Men må ha 2 anker ute?

Jeg mener at enhver turseiler er i stand til å seile distansen uten problemer, vist en takler dønningene. Kan være vanskelig å få sove vist en ikke er vant til dette.

Vi seilte 2 mann, en med erfaring og en uten seilerfaring. Det kan oppstå problemer med så få seiler når en blir sjøsyk.

Jeg har lagt ut noen bilder på min blogg, klikk Trond på signaturen.

God Seilas

mvh
Trond Aasvoll
"Siw Bonita" NOR 9360
Til Toppen
 Svar Svar
  Share Topic   

Gå til Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.