Bavariaklubben Hjemmeside
Forum Home Forum Home > Regatta > Regler
  Aktive innlegg Aktive innlegg RSS Feed - Shorthanded LYS-målebrev for Seilmakeren.
  FAQ FAQ  Søk i Forum   Events   Registrer deg Registrer deg  Logg inn Logg inn

Shorthanded LYS-målebrev for Seilmakeren.

 Svar Svar
Forfatter
Melding
Trond View Drop Down
Medlem
Medlem
Avatar

Medlem siden: 18 January 2006
Sted: Aust Agder
Points: 281
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Trond Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Innlegg: Shorthanded LYS-målebrev for Seilmakeren.
    Postet: 18 April 2008 den 21:07

LYS-målebrev ved Shorthanded seilas

Hensikt: Beskrive bruken av Shorthanded LYS målebrev ved Seilmakeren Doublehanded, slik at seilere og arrangør kan benytte det riktige LYS-tallet for seilasen. Dette for å unngå diskusjoner i etterkant om hvilket måltall som er det riktige i henhold til NORLYS regler.

Konsekvens: Hver enkelt seiler som skal delta under seilasen må innen påmeldingsfristens utløp ha logget inn på www.seiling.org og bestemt hvilket seiloppsett de ønsker å delta med.


En båt i NORLYS har til enhver tid to LYS-målebrev, hvor det ene er for seilas med mannskapsbegrensning på inntil to personer (Shorthanded). Seilmakeren Doublehanded er en regatta det seiles shorthanded og da skal målebrevet for shorthanded benyttes.

Shorthanded målebrevet skiller seg fra det ordinære LYS-målebrevet på to områder:

1) Båteier kan selv velge hvilken seilkonfigurasjon for seil båten har foran masta

2) Det gis 1% fratrekk på LYS tallet i forhold til ordinært LYS-målebrev

Den enkelte seiler velger selv hvilke forseil som inngår ishorthanded målebrevet. Dette gjøres via innlogging på www.seiling.org på «min side» under «båtdata». Her bestemmer seiler ut i fra seil registrert på båten om shorthanded målebrevet er med genoa eller kryssfokk, spinnaker eller asymmetrisk spinnaker mm.

Jamfør NORLYS regler 2.2 c) er det målebrevet ved påmeldingsfristens utløp som gjelder under Seilmakeren Doublehanded. Påmeldingsfristen er 25.april – og kl 23.59.59 denne datoen avleverer NORLYS liste til arrangør med gyldige shorthanded målebrev.

Dette betyr at hver enkelt seiler i forkant av dette tidspunkt må ha vært innom www.seiling.org og bestemt hvilken seilkonfigurasjon en ønsker å benytte under seilasen. Måltallet til båten for seilasen vil fremgå som en konsekvens av båteiers valg. Seiler er ansvarlig i henhold til kappseilingsreglene (RRS 78.1) om at båten og dens utrustning er i henhold til shorthanded målebrevet under seilasen.

LYS-brev før innmåling er gjennomført

Hensikt: Beskrive hvordan NORLYS håndter nye båter som ennå ikke er målt, men som ønsker å delta i regatta hvor LYS er grunnlaget for resultatberegningen. Prinsippet er at det skal være enkelt å løse LYS-målebrev for seilere som ønsker å delta i regatta for «første gang» i LYS, og at båteier vil se fordelen med å få båten målt.


Båter i NORLYS skal til en hver tid være innenfor de fastlagte målene som gjengis i båtens LYS-målebrev. At båten er innenfor målene er skippers ansvar. Det åpnes for midlertidige LYS-målebrev for båter som ennå ikke har gjennomført full innmåling. Disse båtene vil få målebrev basert på båtens standard mål og som:

1) Gis et tillegg på 0,01 som et incitament for å få målt inn båten snarest.

2) Dersom båten ikke er målt inn etter 2 måneder, vil måltallet være 3% høyere enn standard.

3) Midlertidig målebrev kan kun utstedes en gang per båt.


For å kunne utstede midlertidig LYS-målebrev må

l båttypens standardmål være kjent for NORLYS og

l båten må ha seilnummer som er beskrevet i Kappseilingsreglene (Appendix G).

Seilnummer utstedes av NSF for de fleste båter, med unntak av klassebåter som har delegert myndighet. Se www.seiling.no for oversikt og ev bestilling av seilnummer.

l Båteier må gjennomføre registrering og betaling av LYS-målebrev gjennom www.seiling.org på «min side» under «betaling». Ved betaling av LYS-målebrev for inneværende år aksepterer seiler at båten er innenfor de registrerte mål, og at den vil kappseile med utrustning som måler inn.

Ved ev protest og kontrollmåling, gjelder Kappseilingsreglene (RRS 64.3).

Innmåling av båt og utstyr gjøres av autorisert personell. Oversikt over autorisert personell (målere) med rettigheter til å legge inn data i NORLYS database finnes på www.seiling.org.

Hensikten med midlertidig målebrev, er å kunne ha et lavterskel tilbud for førstegangs regattaseiler for å kunne delta på regatta. Så snart båtens mål er innlagt og godkjent av NORLYS, vil tillegget på enten 0,01 eller 3% tas bort. Da vil de faktisk observerte mål på båten danne grunnlaget for målebrevet.

For ytterligere informasjon om LYS – se www.seiling.org og «LYS info».

mvh
Trond Aasvoll
"Siw Bonita" NOR 9360
Til Toppen
Bjørn J View Drop Down
Medlem
Medlem
Avatar

Medlem siden: 12 January 2007
Sted: Nordland
Points: 27
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Bjørn J Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 20 April 2008 den 21:14

Er det slik at arrangøren av alle short hand regattaer får oversendt liste fra LYS med de aktuelle short hand tallene eller må en selv velge å bruke dette lys beviset. Virker nesten slik at dette kommer automatisk fra LYS??? Og hva vil de som ikke har vært innom LYS sidene gjøre....seile på orginal LYS?

Flere spørsmål i samme slengen, jeg er oppsatt med 1,22 i LYS, og sjekket Short Hand beviset på Norlys....1,16 Dette er jo langt unna 1% regelen. Kan dette ha noe med at jeg ikke har vært innom å valgt seil? eller tror du det bare er en feil?

MVH
Bjørn J
http://ladyfame.blogspot.com
Til Toppen
Steinar View Drop Down
Medlem
Medlem


Medlem siden: 24 November 2005
Sted: Aust Agder
Points: 135
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Steinar Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 21 April 2008 den 08:21
Det er nok fordi du ikke har vært inne og valgt seil. 1,16 er uten forseil og uten gennaker ilfg lysbeviset ditt.
Til Toppen
Trond View Drop Down
Medlem
Medlem
Avatar

Medlem siden: 18 January 2006
Sted: Aust Agder
Points: 281
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Trond Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 21 April 2008 den 08:42

Hei,

Det er riktig det. Du har ikke valgt alternativ seil på LYSbevisene dine.

Der kan du Aktivere eller Deaktivere seilene dine som du ønsker å bruke til aktuelle seilas.F.eks med eller uten spinnaker.

 

Båten din er heller ikke registrert helt nederst til venstre kolone "Gyldige SH målebevis". Og det tyder på at disse registreringene mangler.

mvh
Trond Aasvoll
"Siw Bonita" NOR 9360
Til Toppen
Trond View Drop Down
Medlem
Medlem
Avatar

Medlem siden: 18 January 2006
Sted: Aust Agder
Points: 281
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Trond Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 21 April 2008 den 08:57
Publisert første gang av Bjørn J Bjørn J skrev:

Er det slik at arrangøren av alle short hand regattaer får oversendt liste fra LYS med de aktuelle short hand tallene eller må en selv velge å bruke dette lys beviset. Virker nesten slik at dette kommer automatisk fra LYS??? Og hva vil de som ikke har vært innom LYS sidene gjøre....seile på orginal LYS

Alle må ha gyldige SH målebevis, som deltar i Shorthanded seilaser og må innom Seiling.org.

Men på en Onsdags seilas kan en bruke standar målene på beviset som grunnlag for det som ikke har registrert inn. Ditt tilfelle LYS 1,23.

Når seilene og målene er registrert inn av eierene, sendes SH bevisene til Arrangøren fra Norlys. Eller dem kan hente dem ut selv fra Seiling.org.

Og en kan lese avsnitte i første innlegg i tråden "LYS-brev før innmåling er gjennomført"

Og det er viktig at en betaler LYSavgiften hvert år, som også gjøres på samme nettside Seiling.org. For at Lysbevisene skal bli gyldig.Redigert av Trond
mvh
Trond Aasvoll
"Siw Bonita" NOR 9360
Til Toppen
Bjørn J View Drop Down
Medlem
Medlem
Avatar

Medlem siden: 12 January 2007
Sted: Nordland
Points: 27
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Bjørn J Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 21 April 2008 den 11:19

Dette var greit, Trond.

Avklarte alle mine spørsmål på dette, nå må jeg bare sette meg på PC å få registrert innbetalinger og seilvalg, så er jeg oppe å går før påmeldingsfristen.

Ellers ser jeg av diskusjonene lokalt her, at mange ikke har denne oversikten som du legger til grunn.

Jeg satser på SH beviset, og det skulle gi 1/100 del lavere enn innmålt LYS, kan tenke meg at det blir liv i leiren her....RAI RAI....hvis noen ikke fikk det med seg....

MVH
Bjørn J
http://ladyfame.blogspot.com
Til Toppen
 Svar Svar
  Share Topic   

Gå til Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.