Bavariaklubben Hjemmeside
Forum Home Forum Home > Båtpraten > Forsikring
  Aktive innlegg Aktive innlegg RSS Feed - Vinteropplag
  FAQ FAQ  Søk i Forum   Events   Registrer deg Registrer deg  Logg inn Logg inn

Vinteropplag

 Svar Svar
Forfatter
Melding
Stormvind View Drop Down
Medlem
Medlem
Avatar

Medlem siden: 15 January 2007
Sted: Vestfold
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Stormvind Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Innlegg: Vinteropplag
    Postet: 28 March 2009 den 12:21

Har fulgt litt med på uhellet som skjedde med 7 seilbåter som veltet inn i hverandre under opplag på Solstrand båtforening i Sandvika.

 

Er det noen som har erfaringer for hvordan dette håndteres av forsikrings selskapene og om en ordinær forsikring har dekning for slike skader. 

Evt. hvilke begrensninger som finnes og om man bør tregne egne opplags forsikringer tilleggs dekning for opplag?

Interessant å høre om andre sin erfaring på dette og fakta rundt spørsmålet.

Livet er en seilas, noen ganger i Stormvind !
Til Toppen
Guests View Drop Down
Guest
Guest
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Sitat Guests Sitat  SvarSvar Direkte Link til dette innlegg Postet: 29 March 2009 den 23:08

En av båtene(bav42ac) som ble skadet i denne velten reparerer vi nå for interiørskader og delamineringsskader i skrogsiden samt at den får ny rigg hos oss.

Skaden behandles som en kaskoskade av forsikringsselskapet og båten skal dermed repareres tilbake til den stand den var i før velten. Den største ulempen jeg kan se er at kunden må dekke egenandelen selv. 

Vi reparerte en båt for en liknende skade i fjor samt at vi reparerer 15-20 båter årlig etter grunnstøting i tillegg til flere mindre skader. Fra mitt ståsted opplever jeg så godt som alle forsikringsselskapene som svært ryddige i sin skadehåndtering. Det er svært sjelden snakk om avkortinger for reparasjoner på skader på båten.

Det er allikevel verdt å merke seg at flere selskaper ikke dekker opplagsutstyret ved vanlig forsikring. Det er også ofte vanlig at en del typer løsøre som burde vært tatt ut av båten ikke dekkes ved tyveri/brann under vinteropplag. Da må man ha utvidet forsikring,

Til Toppen
 Svar Svar
  Share Topic   

Gå til Forum Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.